Dan po dan

• Izdavač: Litteris
  • Godina: 2015.
  • ISBN: 978-953-7250-69-0

Jasminka Domaš, Dan po dan-židovska duhovnost, Litteris d.o.o. i Židovska vjerska zajednica BetIsrael u Hrvatskoj, 2014.

Ova knjiga je ne prestaje osvajati poklonike književnosti koji su u stanju prepoznati specifičan izražaj autorice. Sandra Viktorija Katunarić napisala je: „Autorica svojim jasnim i jednostavnim, ali poetičnim govorom pišući o dubinama vjere i Božje prisutnosti u našem svijetu, govori i o vlastitom prožimanju unutarnjom svjetlošću i promatranju stvari unutarnjim okom. U tom djelu na jednom mjestu piše kako ponekad spašavamo svijet,a da to i ne znamo. Svojim postojanjem to djelo je već više puta potvrdilo da onome koji ga čita donosi mir i pomaže da prevlada životne prepreke, krize i izazove“.

Knjiga "Dan po dan - židovska duhovnost" nastavak je autoričina istraživanja mističnih staza judaizma, ona je zapravo židovska mistika u svakodnevnom životu. Crpeći mudrost iz starih židovskih spisa i mističnih židovskih knjiga, brojnih priča i legenda autorica nam približava i rasvjetljuje univerzalne pojmove poput duše, kajanja, molitve, izgnanstva, patnje i smrti, nepravde i oprosta, ili pak govori o odnosu misli, tijela i duha te o tome kakva je moć onoga što biramo, donoseći pritom, dakako, esencijalne istine o životu. Put prema židovskoj meditaciji vodi kroz promišljanje o sebi samima, pa autorica, svojim jasnim i jednostavnim, ali poetičnim govorom, pišući o dubinama vjere i Božje prisutnosti u našem svijetu, govori i o vlastitome prožimanju unutarnjom svjetlošću i promatranju stvari unutarnjim okom.