Predavanje: dr. sc. Zdenka Weber – Moj život govori mnoge jezike

• Mjesto održavanja: GRADSKI MUZEJ VARAŽDIN, Palača Herzer, Franjevački trg 10, Varaždin

U sklopu Srijede u Muzeju, 1. veljače, predstavlja se dr. sc. Zdenka Weber, ugledna muzikologinja i diplomatkinja koja, nakon 45 godina muzikološkog i glazbenopublicističkog rada te 20 godina provedenih u službi hrvatske diplomacije, od nedavno uživa status umirovljenice. Njezin bogat i raznovrstan profesionalni put rezultirao je brojnim studijskim i radnim boravcima u inozemstvu, u Parizu, Berlinu, Tokiju, Beču te u mnogim drugim europskim i izvaneuropskim državama, kao i s više od 3500 objavljenih glazbenopublicističkih, znanstvenih i diplomatskih tekstova.

Kako bi varaždinsku javnost pobliže upoznala s rezultatima svoje djelatnosti, dr. sc. Weber pripremila je izlaganje pod nazivom Moj život govori mnoge jezike,  u kojemu će govoriti o svojem profesionalnom putu, o glazbenom životu u gradovima u kojima je studirala, živjela i radila te diplomatskom poslu opunomoćene ministrice. U tome zvanju, koje je ostvarila radeći u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH u hrvatskim veleposlanstvima u Berlinu i Beču, bila je zadužena za kulturu, znanost i obrazovanje, a u Beču još i za suradnju s Gradišćanskim Hrvatima.

Dr. sc. Zdenka Weber dobitnica je niza nagrada i priznanja, francuska je Vitezica umjetnosti i kulture, dobitnica nagrade Grada Varaždina i Varaždinske županije, a kao rođena Varaždinka trajno je vezana uz svoj rodni grad, čije je kulturne vrednote također promicala u sredinama u kojima je radila.

Predavanje, zamišljeno ujedno i kao svojevrsna „šetnja“ svijetom, održava se u palači Herzer (GMV Franjevački trg 10), od 19 sati, a ulaz je besplatan.

www.gmv.hrwww.facebook.com/GMVarazdin

• Datum: Srijeda, 01 Veljača 2017