Promocija knjige Jasminke Domaš Duša je nebo

Promocija knjige Jasminke Domaš Duša je nebo

  • Datum:
  • Mjesto održavanja: Kulturni centar „Šalom“, Radićeva 26, Zagreb

srijedu, 22. ožujka 2017. u 19:00 sati u Kulturnom centaru „Šalom“, Radićeva 26, 

održano je predstavljanje poetske zbirke Jasminke DOMAŠ: DUŠA JE NEBO

Nakladnici knjige su Židovska vjerska zajednica Bet Israel u Hrvatskoj i Litteris.

O poetskom stvaralaštvu autorice govorili su književnik i urednik Dražen KATUNARIĆ, znanstvenica, književnica i prevoditeljica Jadranka BRNČIĆ, pjesnik i književni prevoditelj Sead MUHAMEDAGIĆ te autorica. U glazbenom dijelu programa nastupili su Anja i Pavla GRABAR koje su izvele nekoliko pjesama na tekstove psalama uz klavir i violinu.

sestre GrabarAnja Grabar rođena je u Zagrebu u obitelji glazbenika. Njezin glazbeni talent prepoznat je u vrlo ranoj dobi pa se stoga od 4. godine života aktivno bavi pjevanjem, a sa 8 godina započinje svoje glazbeno obrazovanje – smjer: klavir. Osnovnu i srednju glazbenu školu završava u klasi prof.savjetnice Gordane Cepika, a studij klavira nastavlja u klasi izv.prof.Lovre Pogorelića u čijoj klasi i diplomira 2013.godine. Iste godine započinje raditi kao nastavnica klavira i korepeticije u Glazbenoj školi u Varaždinu. Od svoje 16.godine spaja ljubav prema pjevanju i klaviru u autorske pjesme prvenstveno duhovne tematike. Na tom putu pojavljuje se i nova ljubav – hebrejski jezik, originalni jezik Biblije (Tanaha) koji naprosto plijeni svojom dubinom. Upoznavanjem hebrejskog jezika i judaizma kao izvorne biblijske vjere, nova strast u autorskom stvaralaštvu Anji postaje uglazbljivanje psalama (Tehilim) upravo na hebrejskom jeziku.

http://www.anjagrabar.com/

Facebook Anja Grabar

KONCERT

Anja Grabar, vokal, klavir
Pavla Grabar, vokal, violina


  • Maynshtetele Belz (A.Olshanetsky/J.Jacobs)
  • Ah L'Elohim - 62. psalam (A. Grabar)
  • Mishehuholechtamiditi (E.Netzer/R.Kiedar)
  • Judia (M.Karbasi)

Jasminka Domas Dusa je nebo

O knjizi Jasminke Domaš Duša je nebo

Iz Pogovora Suzane Glavaš

„…Meke riječi Jasminkinih pjesama prostiru pred čitateljem Mliječnu stazu među Sazviježđem. Iznjedrile iz Duše, gdje je izvor Ljubavi, vode nas i mudro i hrabro i ponizno kroz blagdan svjetlosti, kao što su žene drevnih rabinā, posebice Brurija, palile postojano luči uma i duše za svoje muževe (Talmudske žene). Sve je ovdje zasebno, a sve opet u dodiru. Iz Jasminkinih misli koje oblikuju ove stihove doista ničuvizualizacije plamtećih cvjetovakoji se i pred čitateljevim svemirom razlete, rasprskavaju i umnožavaju, te poput kiše mirisnih latica po svakom od nas bešumno padaju. Samo žar duhovne ljubavi prepoznaje taj uzvišeni osjećaj kao pupoljke zelene iz kojih niču i mudrost i znanje…“

jasminka domas dusa je nebo pozivnica 

Više informacija

  • Satnica: 19,00 sati
  • Datum: Srijeda, 22 Ožujak 2017
  • Govornici: književnik i urednik Dražen KATUNARIĆ, znanstvenica, književnica i prevoditeljica Jadranka BRNČIĆ, pjesnik i književni prevoditelj Sead MUHAMEDAGIĆ te autorica Jasminka Domaš. U glazbenom dijelu programa nastupit će Anja i Pavla GRABAR.
  • Mjesto održavanja: Kulturni centar „Šalom“, Radićeva 26, Zagreb

Programi koje organizira Hrvatsko-izraelsko društvo sufinancirani su sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova RHMinistarstva kulture RH i Grada Zagreba.

 

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH  Ministarstvo kulture RH  Grad Zagreb

Log in