Otvorenje izložbe Dino Trtovac

Dragi članovi i prijatelji Hrvatsko-izraelskog društva!

Srdačno Vas pozivamo u Kulturni centar „Šalom“, Radićeva 26,

u srijedu, 26. travnja 2017. u 19:00 sati na
otvorenje izložbe DINO TRTOVAC: OKOMITE KOMPOZICIJE

Povodom Dana stradanja i junaštva židovskog naroda i uz 50. obljetnicu smrti dr. Mate Ujevića, odlikovanog medaljom Pravednika među narodima svijeta, Milan BEŠLIĆ održat će prigodno predavanje.

Radujemo se Vašem dolasku! Šalom!

Predsjednik
Milan Bešlić

pozivnica HID dino trtovac

DINO TRTOVAC. Rođen je 9. Travnja 1947. U Šaronjama, Novi Pazar, gdje stječe osnovno i srednje obrazovanje (osnovna škola »Rifat Bržović Tršo« i petogodišnja srednja učiteljska škola – pedagoški smjer i muzičko obrazovanje – violina). Petogodišnje sviranje violine ostavit će duboke tragove i dilemu: glazba ili slikarstvo? Prevladat će slikarstvo s vječnom glazbenom podlogom. Diplomirao je slikarstvo na Višoj pedagoškoj akademiji. 1972. Dolazi u Zagreb i upisuje slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti, gdje je 1977. diplomirao u klasi profesora Nikole Reisera. 1978. – 1979. Dobiva stipendiju francuske vlade za specijalizaciiju na L'École Superieure das Beaux Arts u Parizu u klasi prof. Jacquesa Lagrangea. Slijedećih deset godina živi u Parizu, Zagrebu i Londonu. Izlaže na poznatim pariškim salonima i galerijama družeći se s poznatim slikarima, književnicima čije će knjige ilustrirati, sineastima i ostalim umjetnicima, upoznavajući i živeći parišku umjetničku scenu. 1983. Na poziv engleske vlade odlazi na specijalizaciju akvarela na Slade School of Fine Arts u Londonu kod profesora Leonarda M'Comba koji mu otkriva tajne engleske škole akvarela. 1980. – 1983. Radi kao profesor na školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Ponovo se vraća u Pariz, London, a zatim u Zagreb. 1992. – 2002. Organizira program »autorska slikarska škola« koji realizira kroz desetogodišnji rad na učilištu Agora u Zagrebu. 2009. – 2012. Sveučilišni je profesor na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci u zvanju docenta. Organizira i pokreće slikarsku školu-koloniju u prirodi Oraj-Lovran. 2011. Postaje član-osnivač Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti, BiH. Izlagao je na pedesetak samostalnih te na više stotina skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je više internacionalnih nagrada i pohvala za umjetničko stvaralaštvo. Član je ZUH, HDLU-a, La Maison des Artist, Pariz. Živi i radi u Zagrebu i Cavtatu.

katalog HID TRTOVAC montaza web 1

katalog HID TRTOVAC montaza web 2