Predavanje prof. dr. sc. Eduarda Klaina "Sigmund Freud - otac psihoanalize"

Eduard Klain

Rođen 1935, oženjen, otac jedne kćeri. Završio je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1959. Specijalizirao je 1965. neurologiju i psihijatriju. Od tada pa sve do 2000. kada je umirovljen radio je kao psihoterapeut na Odjelu za psihoterapiju Klinike za neurologiju i psihijatriju Medicinskog fakulteta u Zagrebu, kasnije Klinike za Psihološku medicinu koja je orijentirana na psihoanalizu. Već u srednjoj školi susreo se s djelima Sigmunda Freuda koja su usmjerila njegov studij, specijalizaciju te kasnije posao i edukaciju. U svojem terapeutskom radu primjenjuje psihoanalizu i individualnu psihoanalitičku psihoterapiju baziranu na temeljnim postavkama psihoanalize. Prakticira također i grupnu analizu. Član je Međunarodnog udruženja grupne pshihoterapije i Društva za grupnu analizu u Londonu. Kao profesor medicinske psihologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu predavao je psihoanalitički orijentiranu medicinsku psihologiju te principe psihoanalize na postdiplomskom studiju profesionalaca različitih profila.

pozivnica HID Eduard Klein