Predavanje Nino Raspudić

Predavanje Nino Raspudić: Moje hodočašće u Svetu Zemlju

18.10.2017. Predavanje Nina Raspudića o dojmovima i razmišljanjima s nedavnog puta po Izraelu.

pozivnica HID Nino RASPUDIC

Nino Raspudić

Rodio se u Mostaru 1975. Osnovnu školu završio je u Mostaru, a maturirao je u Trevisu u Italiji. U Zagrebu je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1999. diplomirao filozofiju i talijanski jezik i književnost, 2004. magistrirao je s radnjom "Slaba misao" i postmodernistička poetika u suvremenoj talijanskoj prozi, a doktorirao je 2008. s radnjom Prekojadranski (polu)orijentalizam: Dominantni modeli konstruiranja slike Hrvata u talijanskoj književnosti od prosvjetiteljstva do danas. Zaposlen je na katedri za talijansku književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljuje književnu kritiku i esejistiku te prevodi s talijanskoga jezika književnost i teoriju. Aktivan je u medijima kao intelektualac, piše kolumne, gostuje na TV-u i na radiju te kritički komentira aktualna društvena i politička pitanja.

• Govornici: Nino Raspudić