Promocija knjige Jasminka Domaš, IZABRANA/ŽIVOT EDITH STEIN - fotogalerija

Jasminka Domaš, IZABRANA/ŽIVOT EDITH STEIN

  • Datum:
  • Mjesto održavanja: Kulturni centar „Šalom“, Radićeva 26, Zagreb

Suizdavači: Židovska vjerska zajednica Bet Israel i Litteris.

28. ožujka u 19 sati održana je u Hrvatsko-izraelskom društvu svečanu promocija romana Jasminke Domaš koji je već kod publike i književnih kritičara izazvao veliku pozornost. Dijelovi romana objavljeni su na Trećem programu Hrvatskog radija, zatim je o knjizi objavljen veliki članak u tjedniku Nacional, a ubrzo izašla je i recenzija u Hrvatskoj reviji i Vijencu. Autorica romana bila je i gost Katoličkog radija u emisiji o kulturi te HTV-a i knjižnice „Bogdan Ogrizović“.

Knjiga je zanimljiva za svakog čitatelja, a posebice za filozofe i teologe braneći pravo svakog čovjeka da izabere svoj životni put. No sudbina? Tu je niz pitanja koje od čitatelja traže da pokuša, zajedno s autoricom, naći pravi odgovor.

Pozdravnu riječ održali su Milan BEŠLIĆ, predsjednik i Dražen KATUNARIĆ, nakladnik i književnik. O knjizi su govorili Aleksandar SREĆKOVIĆ, predsjednik Bet Israela, dr. sc. Jadranka BRNČIĆ, znanstvenica i književnica, dr. sc. Katica Knezović, teologinja, Sead MUHAMEDAGIĆ, pjesnik i književni prevoditelj te autorica. Odlomke iz romana interpretirale su dramske umjetnice Vesna TOMINAC MATAČIĆ i Urša RAUKAR.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Emanuel PAVON, violončelo i Dario SABOL, klavir.

Više informacija

  • Satnica: 19:00 sati
  • Datum: Srijeda, 28 Ožujak 2018

Programi koje organizira Hrvatsko-izraelsko društvo sufinancirani su sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova RHMinistarstva kulture RH i Grada Zagreba.

 

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH  Ministarstvo kulture RH  Grad Zagreb

Log in