Promocija knjige Jasminka Domaš, IZABRANA/ŽIVOT EDITH STEIN - fotogalerija

Jasminka Domaš, IZABRANA/ŽIVOT EDITH STEIN

Suizdavači: Židovska vjerska zajednica Bet Israel i Litteris.

28. ožujka u 19 sati održana je u Hrvatsko-izraelskom društvu svečanu promocija romana Jasminke Domaš koji je već kod publike i književnih kritičara izazvao veliku pozornost. Dijelovi romana objavljeni su na Trećem programu Hrvatskog radija, zatim je o knjizi objavljen veliki članak u tjedniku Nacional, a ubrzo izašla je i recenzija u Hrvatskoj reviji i Vijencu. Autorica romana bila je i gost Katoličkog radija u emisiji o kulturi te HTV-a i knjižnice „Bogdan Ogrizović“.

Knjiga je zanimljiva za svakog čitatelja, a posebice za filozofe i teologe braneći pravo svakog čovjeka da izabere svoj životni put. No sudbina? Tu je niz pitanja koje od čitatelja traže da pokuša, zajedno s autoricom, naći pravi odgovor.

Pozdravnu riječ održali su Milan BEŠLIĆ, predsjednik i Dražen KATUNARIĆ, nakladnik i književnik. O knjizi su govorili Aleksandar SREĆKOVIĆ, predsjednik Bet Israela, dr. sc. Jadranka BRNČIĆ, znanstvenica i književnica, dr. sc. Katica Knezović, teologinja, Sead MUHAMEDAGIĆ, pjesnik i književni prevoditelj te autorica. Odlomke iz romana interpretirale su dramske umjetnice Vesna TOMINAC MATAČIĆ i Urša RAUKAR.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Emanuel PAVON, violončelo i Dario SABOL, klavir.

• Satnica: 19:00 sati
  • Datum: Srijeda, 28 Ožujak 2018