PONAVLJAMO predavanje Dr. Darko Kahle: Židovske vile u Zagrebu između dva svjetska rata: njihovi vlasnici, arhitekti i graditelji

Zbog iznimnog interesa ponavljamo predavanje

Sažetak:

Uvodno će se prikazati pojam i značenje vile u zagrebačkoj arhitekturi između dva svjetska rata. U glavnom dijelu predavanja dati će se sažeti prikaz određenih židovskih kućevlasnika, arhitekata i vlasnika građevinskih tvrtki. Pokazati će se i projektanti interijera, arhitekti školovani u inozemstvu, odnosno njihov utjecaj na onodobna arhitektonska stremljenja, a naročito na pojavu Moderne arhitekture u Zagrebu. Zaključno će se usporediti onodobno i današnje stanje u zagrebačkoj arhitekturi: što je onda bilo bolje i što se danas može još usavršiti.

Kahle

Dr. Darko Kahle, ovlašteni arhitekt, viši znanstveni suradnik (Hrvatska), arhitekt (Ujedinjeno Kraljevstvo), strani arhitekt (Bavarska), član AIA, SAH i ASHRAE, nezavisni arhitekt i znanstvenik. 1989. dipl. ing. arh., 2002. mr. sc., 2007. dr. sc. (Alma mater: Sveučilište u Zagrebu, Arhitektonski fakultet Zagreb, Poslijediplomski studij Graditeljsko naslijeđe Split). Pregled: 14 znanstvenih članaka, 3 izlaganja na znanstvenim konferencijama, 4 izvedena projekta obnove & 3 nagrađena natječajna rada.